Az elmúlt hetek ismét a figyelem fókuszába állították a kamaszkort és a kamaszkor kríziseit.
 
Most azért fogtunk össze, hogy a kamaszkor könnyebben átvészelhető legyen, együtt gondolkodjunk a ma veszélyeiről és a problémás élethelyzetek megoldásáról.
Pedagógusokat, gyermekvédelem területén tevékenykedő szakembereket, szülőket várunk, hogy az online és az offline térben közösen, igazi védőhálóként legyünk képesek a kamaszkoron átsegíteni a ránk bízott fiatalokat.
 
Nem felejtjük, a ma fiataljai az elkövetkező évek felnőttjei, sok múlik ma rajtunk.
 
Terveink szerint 9.00 órától nyitjuk ki a ZSZC Csány László Szakgimnázium ajtaját az érdeklődők előtt.
9.30-tól két gondolatindító interaktív előadást tervezünk a kamaszkori krízisekről, azok felismerhetőségéről, az online, offline veszélyekről, a segítő háló elérhető elemeiről, a kortárs segítőkről.
A rendezvény indító előadását tőlem hallgathatjátok. Igyekszem a tárgyi tudást példákkal, saját praxisomban tapasztaltakkal fűszerezve szemlélteteni. A tőlem megszokott módon cél a mind sokrétűbb problémamegközelítés.
A rendezvényünk partnerelőadója Bükiné Papp Zsuzsanna r. alezredes asszony, akivel sok-sok évnyi közös munka köt össze bennünket. A bűnmegelőzés területéről tekint a témára, a prevenció lehetőségét mutatja be a kortárs segítő munka sajátosságain keresztül.
 
Igyekszünk a közös gondolkodás menetét a jelenlévők tapasztalataira is felfűzni, teret és lehetőséget adunk a kérdéseknek, vitának.
Kitérünk az olyan speciális jelenségekre, mint a most felröppent "kék bálna kihívás".
Interaktivitás, elkötelezettség, együttműködés, partnerség az irányvonal, amit követni fogunk.
Gyere el és gondolkodjunk együtt.
Hogy tudjuk, hány székkel készüljünk elő, kérlek, hogy regisztrálj erre a linkre kattintva.