Az önsegítő könyvekből, a neves előadóktól jó és még jobb dolgokat olvasol, hallasz, tanulsz. Valahogy azonban mégsem sikerül átvinni a mindennapokba, minden marad a régiben.

Érdekel, hogy mi nem engedi az "ezredik" Vekerdy vagy Bagdy, vagy más motivációs előadás után, hogy ne ugyanúgy veszekedj a gyerekkel otthon, vagy ne kérd durván számon?

Már ezer meg egy helyen hallottad, olvastad, hogy meg kell bocsátani, eldöntöd, megbocsátasz, aztán amint meglátod az illetőt, pontosan olyan düh és harag kerekedik benned, mint a „megbocsátás” előtt? …és persze pont úgy jön a lelkiismeret-furdalás is.

Vagy a sokadik párkapcsolati motivációs előadás után úgy mész haza, hogy „Most tuti más lesz, mert pontosan értem és tudom, hogy mit kell máshogy csinálni.” …aztán mégsem.

 

Miért nem működnek maradéktalanul az önsegítő írások és előadások?!

 

Miért nem működnek elég jól az önsegítő előadások

 

Ezekben az élethelyzetekben az a közös, hogy jól látod már, hogy min kell változtatnod, tudod, hogy mi a gond, de nem látod az oda vezető utat. Nem tudod, hogy HOGYAN KELL AZT CSINÁLNI.

A Hogyan? és a változtatás útján megjelenő EGYEDI AKADÁLYOK mindannyiunk életét bizonyos területeken megkeserítik. Előbb, vagy utóbb szembe találod magadat ezzel.

 

És itt a baj oka! Ezeknek az egyedi akadályoknak az azonosítása és feltárása nincs benne egyik önsegítő könyvben, vagy éppen nagyon is jó és hasznos családról, nevelésről, női szerepekről szóló előadásba. Nem is lehet benne, hiszen ez nem az a műfaj, ahol egyedileg, személyre szabottan lehet szólni a közönség minden tagjához.

 

Nekem éppen ezekből lett elegem, amikor a súlyos problémával hozzám fordulókat egy-egy baráti, családi jó tanács átmenetileg egy-egy neves előadó, vagy motivációs tréner, esetleg egyszerű, ám annál lelkes amatőr nagyszabású előadásaira invitálta azzal a gondolattal, hogy sokkal olcsóbb, a nagy nevek úgyis elmondják a tutit és otthon csak ezt kell csinálni…

Hogy is van ez?

 

Amit nyertek:

Ismeret, sok-sok ismeret a jelenségről, amit maguk is gyakran megéltek – és ami HASZNOS!

Kellemes élmény, a közösség érzése, hiszen más is hallgatja, olvassa, nem vagyok egyedül a problémámmal – ez is HASZNOS!

Az egyszeri belépő olcsóbb, nem is olyan sok időt igényel – ez is HASZNOS!

A lelkesítés magával ragad, igen motiválttá válunk a változtatásra – ez is HASZNOS!

 

Volt azonban ára is mindennek:

Hazatérve a családba, mert a többiek mást értettek a hallottak alatt, vagy éppen nem is voltak ott az előadáson, a változtatási törekvéseimre csak részben jött, vagy teljesen elmaradt a kedvező válasz, ami erősen lelombozott, csalódott lettem – ez NEM hasznos!

A csalódottságom ellenére újra próbálkoztam, de már óvatosabban, mire ismét nem érkezett kedvező válasz, a változtatásnak alig, vagy egyáltalán nincs nyoma. – ez NEM hasznos!

A sikertelenség néhány nap után elszomorít, ráadásul jön egy kis feszültség és máris minden pont olyan, mint régen. Nem tudok változtatni, hiába tudom, hogy kell, és min kell. Nagyon rosszul érzem magam. – ez NEM hasznos!

Mindez tovább rombolja az önbecsülésemet még jobban – ez nagyon NEM hasznos!

 

Szóval, kell egy módszer, amivel az ismeretek megszerzésén túl is tovább lehet lépni…

 

Szeretném, ha minél többen megértenék, hogy nincs velük nőként semmi baj! …de ez ne csak amolyan hangzatos, folyamatosan mantrázott, dacos szöveg legyen, hanem egy megélt, jóleső és nyugodt meggyőződéssel képviselt élmény.

 

Ezért dolgoztam ki a CSALÁDI ÖNISMERETI PROGRAMJAIMAT, ahol személyedre szabottan, viszonylag rövid idő alatt, egy terápiás hatású konzultációs folyamathoz képest jelentős megtakarítással kapsz egy másfajta gondolkodásmódot és szemléletet, aminek segítségével a hallott, olvasott okosságokat valóban be tudod építeni a saját és a családod életébe.

Kattints ide és ismerd meg a módszeremet most testközelből