A Magabiztos Szülőkért Blogot 2012-ben indítottam, azért, hogy valóban magabiztosabban, nyugodtabban élhessék a szülők, pedagógusok, nagyszülők hétköznapjaikat… Szeretném, ha a nívós pszichológiai kultúra terjedése mellett a sok-sok segítő információ nem a szorongások irányába, a szülői kompetenciák, pedagógusi szerepek megkérdőjelezésének irányába hatnának, hanem éppen ellenkezőleg, segítenék az egyszerű és olykor nehezebb hétköznapokat nyugodtan élni.

Kattints a képre és böngéssz a bejegyzések között!


Az írásokat az élet inspirálta, a történetek valós helyzetekből kerekedtek, ám a szereplők mégis a képzelet szülöttei. Ha hasonlóságot találsz, minden bizonnyal azért történhetett, mert egyszerűen „…ilyen az élet!”

Ez nem tudományoskodó blog, inkább hétköznapi problémákra választ kereső írások sora:

Iskolás dolgok:

iskolakezdés, iskolaváltás, bukás és korrepetálás, gond van a tanárokkal, agresszió és kezelése és önismeret, „iskola okozta hasfájás” és a teljesítmény, gyerek a temetőben, sport, mese, tanító para, baj van a gyerekkel?

Felnőtt dolgok:

„Mama-hotel”, pénztelenség, bántalmazás, elvesztett magzat, én gyerekem és te gyereked, válás és láthatás, betegség a családban, válunk, párkapcsolatokról, kamaszt nevelek, alkalmatlan szülő?,

Kamasz dolgok:

lelki egészség, egykori droghasználó előadása, kamasz szex, párkapcsolati próbálkozások…, élhetetlen huszonéves